Svijet

"VRATIĆEMO SVE GRADOVE KOJE SU ZAUZELI!" Dramatično obraćanje Zelenskog nakon pada ključnog grada: Hoće da nas slome!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Oglasio se Volodimir Zelenski povodom pada Sjeverodonjecka!

Izvor: Profimedia

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski se oglasio nakon što je stigla vijest da je pao ukrajinski Sjeverodonjeck. "Ukrajina će Rusiji vratiti gradove koje je izgubila, uključujući Sjeverodonjeck", rekao je Volodimir Zelenski u svom poslednjem obraćanju. On je dodao da je Ukrajina u poslednja 24 sata pogođena sa 45 ruskih projektila i projektila.

On je napade opisao kao "ciničan pokušaj da se slomi duh ukrajinskog naroda". Tražio je još oružja od Zapada, rekavši da su nemilosrdni raketni napadi potvrdili da sankcije Rusiji nisu dovoljne da pomognu Ukrajini.

Podsjetimo, gradonačelnik Sjeverodonjecka rekao je da su ruske snage u potpunosti zauzele ovaj strateski važan grad na istoku Ukrajine posle više nedelja bombardovanja. Neimenovani izvor koji je blizak miliciji LNR (Luganske Narodne Republike) potvrdio je da ruske snage ubrzano napreduju u osvajanju dva ključna grada u Donbas regiji.

"Ruske snage i snage samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) ušle su i u Lisičansk, a borba se trenutno vodi unutar grada", izjavio je danas za rusku novinsku agenciju "TASS" izvor blizak Narodnoj miliciji Luganske Narodne Republike.

Tagovi