Svijet

"ZBOG VAŠE ODLUKE ĆE BITI NEGATIVNIH POSLEDICA!" Stiglo UPOZORENJE za EU iz Rusije: Nisu razmišljali!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Na redovnom junskom zasedanju zemalja članica Evropske komisije, odobren je zvaničan zahtev Ukrajine o statusu kandidata za Evropsku uniju.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK/YouTube/screenshot/The Circus on SHOWTIME

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će odluka EU da prihvati Ukrajinu i Moldaviju kao kandidate za članstvo imati "negativne posledice".

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je u saopštenju rekla:

"Odlukom da Ukrajini i Moldaviji dodeli status zemalja kandidata, Evropska unija je potvrdila da nastavlja da aktivno eksploatiše CIS na geopolitičkom nivou da bi ga koristila za 'obuzdavanje Rusije. Ne razmišljaju o negativnim posledicama takvog koraka."

Podsetimo, na redovnom junskom zasedanju zemalja članica Evropske komisije, odobren je zvaničan zahtev Ukrajine o statusu kandidata za Evropsku uniju. Lideri Evropske unije su se sastali u Briselu da razmotre pitanje još dve zemlje - Gruzije i Moldavije. Sve tri države su dobile status kandidata.

"Ukrajina prolazi kroz pakao iz jednog prostog razloga: Zbog njene želje da se pridruži evropskoj zajednici", navela je Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije na svom Tviter profilu.