Svijet

ZAHAROVA UPOZORAVA AMERIKU! "Prestanite ili se suočite sa nesagledivim posledicama" - Rusija ovo NEĆE OPROSTITI!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Moskva se oglasila povodom akcija ukrajinske ambasade "koja po američkom nalogu vrbuje američke građane da ratuju u Ukrajini". Marija Zaharova, portparolka ministartsva spoljnih poslova Rusije, ovako naziva zajedničku akciju administracije Sjedinjenih Država i Ukrajine.

Izvor: YouTube/Screenshot/Sky News/Profimedia

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, oglasila se povodom zajedničke akcije administracije predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena i ukrajinske ambasade u Sjedinjenim Državama. Ona tvrdi da oni zajedno vrbuju američke građane da ratuju u Ukrajini za novac protiv Rusije.

"To može da dovede do nepredviđenih i teških međunarodnih posledica", rekla je Zaharova.

Osvrnula se na potencijalne posledice ukoliko se slične akcije nastave.

"S tim u vezi, odlučno tražimo od američke strane da prekine slične akcije ukrajinske ambasade, koje ne samo da predstavljaju direktnu pretnju životu i bezbednosti američkih građana i otvoreno protivreči njenom diplomatskom statusu, već i prete da stvore nepredvidive i teške međunarodne posledice", navela je Zaharova.

Ranije je saopšteno da je ruska vojska zarobila dvojicu bivših pripadnika američke armije tokom borbi u blizini Harkova. Reč je o 39-godišnjem Aleksandru Drikeu, koji je služio u Iraku, i 27-godišnjem Endiju Hjunu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije isključio mogućnost izricanja smrtne kazne američkim plaćenicima koji su zarobljeni u Ukrajini, ali je naglasio da o tome odluku treba da donese sud.

Tagovi