Svijet

DESIĆE SE VELIKI OBRT U RATU U UKRAJINI?! Britanci tvrde: "Rusi RAZARAJU sve u Donbasu, ali..."

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Naša odbrambena obavještajna služba vjeruje da bi Rusija mogla da iscrpi svoje snage u narednih nekoliko mjeseci, što bi zaustavilo njen napredak", rekao je Boris Džonson.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Good Morning Britain

Britanska vojna obavještajna služba vjeruje da bi napredak Rusije u Ukrajini u narednih nekoliko mjeseci mogao da uspori nedostatak resursa, rekao je britanski premijer Boris Džonson grupi evropskih novinara.

U komentarima koje je u srijedu objavio njemački "Süddeutche Zeitung", Džonson je rekao da vojne snage predsjednika Vladimira Putina u istočnoj provinciji Donbas siju razaranja, ali za to plaćaju veliku počast oružjem i vojnicima.

"Doduše, naša obavještajna služba odbrane vjeruje da bi Rusija mogla da iscrpi svoje snage u narednih nekoliko mjeseci, što bi zaustavilo njen napredak", rekao je Džonson u intervjuu.

Upitan kako bi izgledala pobjeda Ukrajine, ili poraz Putina, Džonson je rekao: "To bi značilo povratak na status kvo koji je postojao prije 24. februara i povlačenje ruskih snaga iz oblasti na koje su izvršili invaziju".

Osim za "Süddeutche Zeitung", dao je intervju i francuskom Le Mondeu, kao i italijanskim i španskim listovima.

Tagovi