Svijet

UKRAJINSKOG FOTOGRAFA RUSI SPALILI ŽIVOG?! Izrešetali mu i prijatelja - fotografije njihovih tijela otkrile sve!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ukrajinski tužioci kažu da su Levina ubili pripadnici ruskih oružanih snaga sa dva metka malog kalibra.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski fotograf Maksim Levin hladnokrvno je pogubljen od strane ruskih snaga zajedno sa njegovim prijateljem Aleksejem Černiševom 13. marta sjeverno od Kijeva, izvijestili su danas Reporteri bez granica (RSF).

"Dokazi protiv ruskih snaga su neoborivi", navodi se u saopštenju grupe za slobodu štampe na 16 stranica. Rusko ministarstvo odbrane još nije komentarisalo Rojtersovu istragu.

Levin (1981) je bio dokumentarista i povremeno je učestvovao u izveštavanju Rojtersa od 2013. Nestao je 13. marta, na dan kada je RSF objavio njegovo pogubljenje.

Spalio ga živog?

RSF je saopštio da ispituje dokaze na mjestu događaja koji uključuju metke i Levinov izgorjeli automobil, kao i fotografije Levinovih i Černišovljevih tijela snimljenih kada su otkrivena 1. aprila.

U izvještaju se navodi da položaj Černiševog tijela i drugi dokazi ukazuju na to da je on možda bio živ spaljen, a Levin je vjerovatno ubijen jednim ili dva hica iz neposredne blizine. Kažu da se na fotografiji njegovog tijela vide tri rane od vatrenog oružja.

Ukrajinski tužioci kažu da su Levina ubili pripadnici ruskih oružanih snaga sa dva metka malog kalibra. Rojters nije mogao nezavisno da provjeri ovu informaciju.

Tagovi