Svijet

"JE*OTE, JE L' OVO UKRAJINSKI?" Snimljen momenat kada DRON KAMIKAZA razara rusku rafineriju nafte, odjeknula eksplozija!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Pojavili su se dramatični snimci iz Rusije na kojima se vidi nešto što izgleda kao dron koji se srušio u rafineriju nafte i izazvao vatrenu eksploziju.

Izvor: Youtube/Guardian News/screenshot

Društvenim mrežama se danas proširio snimak na kome se, prema pisanju britanskog Gardijana, vjerovatno vidi napad ukrajinskog drona kamikaze na veliko skladište nafte u Rusiji. Video pokazuje kako se bespilotna letjelica srušila na rafineriju nafte Novošahtinsk u Rostovu. Ukrajina je tokom rata koristila dronove, ali nije preuzela odgovornost za navodni napad.

Čini se da je incident potvrdio i guverner ruske Rostovske oblasti Vasilij Golubev, koji je napisao da su fragmenti dva drona pronađeni na teritoriji rafinerije nafte u Novošahtinsku, gdje je u srijedu ujutru izbio veliki požar.

Na snimku objavljenom na ruskim društvenim mrežama vidi se dron koji se približava rafineriji nafte dok su je radnici posmatrali.

  • "Mislite li da je ukrajinski?" upitao je jedan.
  • "Naravno da ne“, odgovorio je drugi.
  • "Gdje je otišlo?" dodao je, pošto je dron nestao iz vida.

Nekoliko trenutaka kasnije, velika eksplozija potresla je rafineriju.

"Jeb*te!" vikali su posmatrači. Kada je požar počeo da bjesni u rafineriji, neidentifikovani snimatelj je rekao: "Eto šta se dešava, momci."

Na snimcima koje je emitovala ruska državna televizija vide se vatrogasci kako se bore sa plamenom u rafineriji nafte, koja je u srijedu zaustavila proizvodnju. Vlasti su tvrdile da je požar suzbijen.

Pogledajte snimak:

Ukrajinski dron
Izvor: Youtube/Guardian News

Tagovi