Svijet

PUTINOV ČOVJEK DOBIO METAK U GLAVU?! Pronađen u lokvi krvi, a pored njega PIŠTOLJ - Bio je čuvar NUKLEARNE AKTOVKE!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Zimin je bio u kućnom pritvoru zbog istrage u kojoj je osumnjičen za primanje mita i u vrijeme napada

Izvor: Profimedia

Misteriozni pukovnik koji je svojevremeno nosio nuklearnu aktovku ruskog predsjednika Vladimira Putina pronađen je upucan u svojoj kući u blizini Moskve, piše Miror.

Vadim Zimin (53) pronađen je sa prostrijelnim ranama u kuhinji svog stana u Krasnogorsku u Moskovskoj oblasti, a prema prvim informacijama pokušao je da počini samoubistvo, prenose ruski mediji. On je u kritičnom stanju i nalazi se na intenzivnoj njezi, navodi se u izvještajima. Javnosti je poznata samo jedna fotografija misterioznog ruskog pukovnika.

Penzionisani pukovnik Federalne službe bezbjednosti bio je zadužen za aktovku sa ruskom nuklearnom kontrolom, koja je uvijek blizu lidera Kremlja. Poznato je da je ovu ulogu obavljao kao pomoćnik bivšeg predsjednika Borisa Jeljcina. Karijeru je nastavio u službi bezbjednosti, probivši se do uloge pukovnika pod Vladimirom Putinom, ali njegova tačna uloga u Putinovoj administraciji nije sasvim jasna.

U vrijeme napada, njegova supruga, medicinska radnica, bila je odsutna od kuće i liječila ranjene poginule u ratu u Ukrajini.

Zimin je, inače, upravo zbog istrage u kojoj je osumnjičen da je navodno primao mito, nakon što je prešao u carinsku službu, prenio je Moskovski Komsomolets. Zbog krivičnog postupka tokom napada bio je u kućnom pritvoru, a povrijeđenog Zimina je otkrio njegov brat – koji je u trenutku pucnjave navodno bio u kupatilu.

Kada ga je brat pronašao, Vadim Zimin je ležao u lokvi krvi sa prostrijelnom ranom na glavi, a u blizini mjesta zločina pronađen je pištolj modela Iž 79-9TM, koji je navodno korišćen u napadu.

Tagovi