Svijet

"TOR" ČUVA RUSKU VOJSKU! Ukrajinski dron nije imao šanse - Ministarstvo objavilo snimak, pogledajte njegovu MOĆ! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo je snimak borbenog rada taktičkih protivvazdušnih raketnih sistema "TOR-M2", koji su oborili ukrajinski dron.

Izvor: YouTube/Screenshot/T net

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo snimak rada taktičkih PVO raketnih sistema "Tor-M2" prilikom kojeg ovo oružje uništava jedan ukrajinski dron. U izvještaju ruskog ministarstva odbrane se navodi da protivavionski topovi daju trupama "ultra-pouzdan" štit od vazdušnih napada danonoćno. Sistem PVO poznaje svakog „vazdušnog neprijatelja“ iz vida, bilo da su to avioni, helikopteri, krstareće i balističke rakete, ili dronovi.

Na početku snimka prikazani su radni radari i borbena vozila koja se kreću po terenu iz različitih uglova. Operateri, pošto su pronašli cilj na udaljenosti od 28 kilometara, pustili su ga da odleti malo bliže kako bi se uvjerili u svoje namjere. Nakon toga, proračun je izdao komandu za lansiranje rakete. Prikazan je start leta rakete koja ubrzo ogađa cilj. Na snimku je izložen na kraju i dron koji je oboren.

"Mogućnosti mašine omogućavaju da vidite male ciljeve do odvojeno letećih ptica. Najčešće su to u cijelom našem radu bile bespilotne letjelice, kako male tako i velike, kao što je Bairaktar. Najčešće koriste male izviđačke bespilotne letjelice za utvrđivanje položaja stojećih trupa direktno“, rekao je komandant baterije Roman.

Prema njegovim riječima, mogućnosti „Tora” su raznovrsne. On može da vrši izviđanje, otkriva, preuzima pratnju i lansira na metu dok se kreće brzinom do 45 kilometara na čas.

Kako su rekli iz PVO jedinice, "Tor" može da kombinuje marš i borbene režime. Da bi se pripremio za udar, potrebno mu je samo nekoliko sekundi - "samo podignite antenu i pronađite metu".

Tagovi