Svijet

RUSIJA U PROBLEMU! Pomaže oružje koje stiže od saveznika, Ukrajina pogodila važan cilj - Nastavlja se RAKETIRANJE!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ukrajinska vojska je upotrebom protivbrodskih raketa velikog dometa za kratko vrijeme izvela novi napad na ruske instalacije „Čornomorneftegaz“, u Crnom moru blizu poluostrva Krim.

Izvor: Profimedia

U ponedeljak 19. juna je sa ukrajinske obale lansirano nekoliko protivbrodskih raketa. Izvori daju oprečne informacije - prema jednima tri, prema drugim izvorima je da je šest raketa lansirano. Vjerovatno je u pitanju "Harpun AGM-84" koje je nedavno donirala Danska i SAD, ali ne isključuje se i upotreba raketa "Neptun" domaće proizvodnje.

Meta napada bile su naftne platforme koje se nalaze tačno na pola puta između Zmijskog ostrva i Krima, koje su pod rusku kontrolu prešle posle pripajanja ovog poluostrva Rusiji februara 2014. godine.

Prema prvim preliminarnim informacijama u napadu je povrijeđeno 20 radnika na platformi, a njih sedam se vodi kao nestalo. Prema riječima Olega Krjučkova, savetnika šefa Krima za informativnu politiku, još uvijek postoji nada da će nestali biti pronađeni živi. U trenutku udara na platformi je bilo 109 ljudi.

Tagovi