Svijet

ŽENI PROŠLA STRIJELA OD 70CM KROZ GLAVU - RASPORILA JOJ LICE! Vrištala dok su vatrogasci sjekli čeličnu dršku

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Muškarac je slučajno pogodio ženu strijelom u glavu dok je vježbao streljaštvo na otvorenom prostoru u Kini.

Izvor: Xi'an Fire Protection

Stravična situacija dogodila se u Kini kada se ženi u lice zabila strijela od 70 centimetara i prošla kroz njen obraz. Pogodio je čovjek koji trenira streljaštvo i koji je vježbao na otvorenom. Ljekari su morali da pozovu vatrogasce da spasu žrtvu jer je strijela bila toliko čvrsta da je bila potrebna specijalna oprema da bi se izvadila.

Neimenovana pacijentkinja je snimljena u bolnici u Sianu, provincija Šanksi, sjeverozapadna Kina, sa strijelom koja joj viri iz obraza. Kada je prebačena u bolnicu, nije mogla čak ni da dobije kompletan CT, jer je strijela bila toliko duga da žena nije mogla da stane u mašinu.

Izvor: Xi'an Fire Protection

Srećom, vatrogasna služba je koristila teške rezače kako bi skratili debelu čeličnu dršku strijele koja je prodrla odmah ispod njenog desnog oka. Šokantan snimak žrtve na bolničkom krevetu pokazuje koliko je blizu vrh strijele došao do njene slepoočnice.

Prema lokalnim izvještajima, žena je šetala javnim prostorom kada ju je slučajno strijelom pogodio muškarac koji je vježbao svoje vještine streljaštva. Policija je pokrenula istragu o dramatičnom incidentu, ali u Kini luk i strijele su klasifikovani kao sportska oprema i nisu regulisani za rekreativnu upotrebu.

Vatrogasac koji je učestvovao u spašavanju, anonimno je rekao lokalnim medijima: "Nadam se da će ljubitelji luka i strijele izbjegavati javna mjesta dok vježbaju streljaštvo kako se ovakve stvari ne bi ponovile u budućnosti!"

Izvor: Xi'an Fire Protection