Svijet

SVE OČI UPRTE U PUTINA, NEŠTO NIJE U REDU! POGLEDAJTE SNIMAK! Kažu da ne može da održi balans, drži se za govornicu

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Vladimir Putin se obratio na nedavnom ekonomskom forumu, i svi su primijetili da jedva održava ravnotežu dok stoji za govornicom.

Izvor: rt.com/printscreen

Na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu se činilo da Putin pati od nekontrolisanih, diskretnih grčeva dok je održao jednosatni govor svojim partnerima. Zdravlje Vladimira Putina je pod intenzivnom kontrolom otkako je počeo da se pojavljuje na javnim događajima dok je u toku invazija na Ukrajinu.

Za vrijeme pandemije ruski lider se retko pojavljivao u javnosti, a njegov dramatičan povratak na globalnu scenu bio je praćen mnogim spekulacijama. Na Međunarodnom ekonomskom forumu, izgledalo je da Putin pati od diskretnih grčeva dok se obraćao prisutnima.

Skrivajući se iza pulta, ruski lider se mogao vidjeti kako se drži za govornicu dok u toku govora pokušava da se drži uspravno. U roku od nekoliko sekundi od početka snimka, izgledalo je da se Putin ljuljao dok je govorio prije nego što se pribrao, ali se moglo vidjeti kako se muči da ponovo stane na miru manje od 40 sekundi kasnije, kada mu se tijelo ponovo zaljuljalo i lijevo rame zgrčilo.

Otprilike jedan minut, trideset sedam sekundi nakon snimka, vide se Putinova ramena kako se grče napred-nazad. Dvadeset sekundi ranije, njegova lijeva ruka se udaljila od boka samo nekoliko sekundi nakon što se zaljuljao dok mu se činilo da su mu noge klecale.

Ruski lider, okružen predstavnicima nekoliko zemalja koje još uvijek održavaju diplomatske odnose sa Moskvom, dovodi se u vezu i sa Parkinsonovom bolešću i sa rakom.

Parkinsonova bolest je posebno povezana sa nekontrolisanim grčevima i tremorima koji generalno utiču na nečije udove. Izvještaji o Putinovom zdravlju do sada su bili nepotvrđeni, ali ponovljeni snimci ruskog predsjednika kako se trese i trzaju u rukama i nogama izazvali su diskusiju o potencijalnoj dijagnozi.