Svijet

POLICIJA SPRIJEČILA TERORISTIČKI NAPAD NA DRŽAVNI VRH U UKRAJINI? Evo šta se dešava u Sjeverodonjecku

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Ukrajinska policija spriječila je teroristički napad na rukovodstvo te zemlje, rekao je ministar u vladi Jevgenij Jenjin, prenosi Kurir.

Izvor: Profimedia

U televizijskom intervjuu koji je prenijela novinska agencija Interfaks-Ukrajina, prvi zamjenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Jenjin rekao je da je napad osujećen zahvaljujući informacijama koje dobijaju iz operativnih izvora, prenosi britanski Gardijan.

On je rekao da ne može da iznosi detalje, ali da će ''o tome moći da se priča znatno detaljnije posle pobjede” u ratu protiv Rusije.

Nije bilo moguće nezavisno provjeriti ovu informaciju.

Kakva je situacija u Sjeverodonjecku?

Hiljade civila, uključujući žene, djecu i starce, zarobljene su u ukrajinskom gradu Sjeverodonjecku i zbog sukoba imaju sve manje zaliha hrane, čiste vode i struje.

Alarmantna je situacija u bunkerima ispod hemijske fabrike Azot u gradu, rekao je za BBC portparol kancelarije UN za humanitarna pitanja Savijano Abreu.

Ukrajina i dalje drži industrijsku zonu Sjeverodonjecku, rekao je gradonačelnik Oleksandr Strjuk u svom najnovijem ažuriranju na Telegramu.

"Ulažu se napori da se neprijatelj potisne nazad ka centru grada. To je trajna situacija sa djelimičnim uspjehom i taktičkim povlačenjem na nekim mjestima", objavio je Strjuk na Telegramu, prenosi Gardijan.

Tagovi