SVE SU UZELI!

OSTAVIO AUTO NA PARKINGU, LOPOVI GA RASKOMADALI! Ljudi u šoku - fali pola vozila, ništa nisu ostavili (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Muškarac je parkirao auto u njemačkom gradu, a kada se vratio imao je šta da vidi.

Izvor: YouTube/screenshot/CarExpert/Facebook/screenshot/Polizei NRW Mettmann

Većina vlasnika kola zabrinuta je zbog parkiranja automobila na javnim mejstima zbog mogućnosti da se njihovim ljubimcima preko noći dogodi "nešto" neželjeno, ali vlasnik automobila marke "BMV" iz serije 3 imao je loše iskustvo. Njegova Serija 3 kada se vratio na parking bila je potpuno "ogoljena", nestali su i cio prednji dio i kontrolna tabla, sa procijenjenom štetom od oko 20.000 eura. 

Incident se dogodio u okrugu Lindenplatc u Hildenu u Njemačkoj prošlog vikenda. Muškarac (22) koji je vlasnik serije 3 ostavio je svoj automobil zaključan na parkingu preko noći. Rano ujutru dvije osobe odmah su obavijestile policiji pošto su primijetile da automobilu nešto "fali", a u pitanju je bila akcija lopova koji su "ogolili" auto.

Policajci su po dolasku na mjesto gdje je parkiran auto zaključili da su kola neprepoznatljiva jer joj nedostaje cio prednji dio uključujući branik, haubu i farove. Lopovi su ukrali i nekoliko djelova iz motornog prostora i ostavili automobil na licu mjesta. Krađi tu nije kraj pa tako automobilu nedostaje cio sklop instrument table, volan, instrument tabla, infotainment displej, ručica mjenjača i centralna konzola, kao i nekoliko ukrasnih djelova na vratima.

Po izgledu preostalih djelova u unutrašnjosti kabine zaključili su da je riječ o šestoj generaciji serije 3 (F30), proizvedenoj negdje između 2012. i 2018. godine. Iz asortimana nedostajućih i oštećenih komponenti procjena je da je vozaču potrebno 20.000 eura za troškove popravke.

Njemačka policija je objavila da istraga još traje i da trenutno nema osumnjičenih.

Tagovi