Svijet

UKRAJNCI OBJAVILI JEZIV SNIMAK - DELOVI TELA LETE PO POLJU! Dron se prišunjao noću, pa likvidirao ruske vojnike?!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Scene na snimku su crveno-ljubičaste jer prikazuju napad noću.

Izvor: Twitter/@Sega_Rep/printscreen

Društvenim mrežama je počeo da se širi snimak na kojem je zabeležen trenutak kada navodno ukrajinske snage koriste dron za noćno osmatranje da gađaju i pucaju na ruske vojnike u rovu, piše The Telegraph.

Na snimku, koji je napravio 47. motorizovani pešadijski bataljon, vidi se kako dron baca eksploziv na nekoliko ruskih vojnika čiji su delovi tela potom razbacani po bojnom polju.

Video je na internetu podelio ukrajinski korisnik Tvitera @Sega_Rep, koji je napisao: "Ukrajinski dron sa 'noćnim vidom' i sposobnošću bacanja bombi odlično deluje na ruske osvajače u rovovima. Ne možete se sakriti od nas."

Scene na snimku prati zvučni zapis, a video snimak je u crvenoj i ljubičastoj boji jer prikazuje napad iz noćne perspektive. Nije sasvim jasno koja vrsta drona se koristi na snimku. Međutim, ukrajinske snage su pohvalile dron turske proizvodnje - Bairaktar, kao jedno od njihovih najefikasnijih oružja u borbi protiv ruskih osvajača.

Video je možda snimljen u istočnoj Ukrajini, gde su u toku neke od najintenzivnijih borbi između ruskih i ukrajinskih vojnika.

Ukrajina kaže da gubi čak stotinu vojnika dnevno pokušavajući da odbije rusku invaziju.

Tagovi