Svijet

MAKLJAŽA U RESTORANU - UZNEMIRUJUĆI SNIMAK KRUŽI MREŽAMA! Muškarci BRUTALNO pretukli djevojku! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Incident u Kini, u gradu od 3,6 miliona stanovnika dogodio se u petak u ranim jutarnjim satima.

Izvor: Twitter/@badiucao

Brutalan napad na grupu žena u restoranu na sjeveru Kine, koji su snimile nadzorne kamere, izazvao je lavinu osuda za predatorsko ponašanje i nasilje nad ženama, prenosi Gardijan.

Snimci nadzornih kamera, od kojih je jedan posebno uznemirujući, masovno se dele na društvenim mrežama. Na jednoj se vidi kako muškarac prilazi stolu i stavlja ruku na ženina leđa dok ona uživa u obroku sa dva prijatelja u restoranu u gradu Tangshan, provincija Hebei.

Nakon što ga je žena odgurnula, muškarac ju je udario, a djevojci je u pomoć pritekla njena drugarica koja je sjedjela za istim stolom. Ustala je i udarila muškarca, nakon čega je nastao totalni haos. On je uzvratio, a onda su mu u pomoć pritekli ljudi iz njegovog društva za stolom. Zatim su napadnutu ženu izvukli i brutalno je pretukli dok je ležala na zemlji. Pritom su nasilno gurnuli drugu ženu na pod, koja joj je pritekla u pomoć. Iako je u jednom trenutku izgledalo da se situacija smirila, jedan od prisutnih muškaraca je nesrećnu ženu koja je sjedjela na podu udario nogom u glavu.

Policija Tangshana saopštila je da je svih devet muškaraca umiješanih u incident uhapšeno u subotu. Brutalni čin nasilja prokomentarisao je i šef Komunističke partije u Tanšanu Vu Vejdong, koji je rekao da će muškarci biti kažnjeni u skladu sa zakonom i da vlasti treba da pokrenu kampanju za iskorenjivanje 'gangstera i zlih sila'.

Dvije žene su sa povredama prevezene u bolnicu. One su u stabilnom stanju i nisu životno ugrožene, dok su dvije žene lakše povrijeđene, saopštile su u petak vlasti.

Snimak je brzo postao viralan u Kini i poslužio je da se ponovo pokrene debata o seksualnom zlostavljanju i rodno zasnovanom nasilju u Kini, gdje javna polemika oko ženskih prava raste uprkos pritiscima patrijarhalnog društva, internet cenzuri i neadekvatnoj pravnoj podršci.

Prošle godine, muškarac je bacio vruću tečnost u lice Sjao Meili, čuvenoj kineskoj feministkinji, nakon što ga je u restoranu zamolila da prestane da puši. Uprkos tome što je bila žrtva nasilja, Sjao je rekla da je u to vrijeme bila uznemiravana na internetu i da su mnogi smatrali da je ona kriva za incident.

Upozoravamo da je sadržaj vrlo uznemirujući:

Tagovi