Svijet

DOBIO MILIONE NA LUTRIJI, PA PREKO NOĆI OSTAO BEZ IČEGA: Živeo u čistom luksuzu, a onda su mu problemi došli glave

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Britanac je dobio nekoliko miliona funti na lutriji, a umesto da uživa u bogatstvu, njegov život se pretvorio u noćnu moru.

Izvor: Thanida Siritan/ShutterStock.com

Britanac Ben je jedan od onih kome je veliki novac doneo nesreću, pa je nakon dobitka više miliona funti na lutriji, preko noći ostao bez ičega. On je bio porodičan čovek s uspešnom karijerom, a život mu se potpuno promenio kad je postao milioner.

"Mislite da znate šta biste napravili s novcem da ga dobijete na lutriji. Ali zapravo ne znate. Bili su to trenuci puni adrenalina i uzbuđenja, ali ubrzo sam odjednom osetio strašan umor. Ipak, mozak mi je radio sto na sat i nisam mogao prestati da mislim o tome što ću sa svim tim novcem", kaže bivši milioner Ben.

Nakon što je postao loto milioner, otišao je na odmor i počeo da troši. Kupovao je automobile, lepu odeću i skupe uređaje, išao na putovanja, decu upisao u privatne škole i napustio posao.

"Problem je što nisam bio zadovoljan svojim životom pre dobitka, a umesto da stvari poboljša, novac je samo uvećao probleme koje sam već imao" priznao je on i rekao da se često opijao jer je imao puno slobodnog vremena.

"Po ceo dan sam sedeo, čitao novine i gledao TV. Imao sam sve slobodno vreme sveta i nisam ga iskoristio. Potpuno sam se zapustio", priseća se on.

Brojna istraživanja su pokazala da velika količina novca na lutriji nema značajan uticaj na sreću dobitnika te da uopšte ne poboljšava mentalno zdravlje dobitnika.

Tagovi