Svijet

"ZA SVAKU GREŠKU, SRAVNIĆEMO IH SA ZEMLJOM!" Tenzije između Izraela i Irana rastu: Pratimo svaki potez!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Tenzija između Irana i Izraela ne prestaje!

Izvor: YouTube/screenshot/MEMRI TV Videos

Tenzija između Izraela i Irana se ne smiruje poslije ubistva visokog zvaničnika u Teheranu. General iranske vojske Kijumars Hejdari rekao je novinskoj agenciji Tasnim da Iran prati svaki potez Izraela i da će svaka greška biti kažnjena, prenosi "Time of Israel."

"Za svaku grešku koju napravi neprijatelj, sravnićemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom po naređenju vrhovnog vođe", rekao je Hejdari, inače komandant iranskih kopnenih snaga. On je dodao da su dostignuća iranske vojske trn u oku neprijatelju.

"Jedinice Kopnene vojske opremljene su preciznim i dalekometnim naoružanjem, a proširen je domet dronova i operativnih projektila kopnene vojske", istakao je on.

 Izjava iranskog generala usledila je nakon što je u ponedeljak objavljen izveštaj u kojem se navodi da su tajlandske bezbjednosne snage sprečile nekoliko pokušaja Irana da nanese štetu izraelskim i zapadnim vojnim ciljevima na Tajlandu. "Time of Israel" piše da je Iran navodno pokušao da se osveti za nekoliko atentata na svoje generale, uključujući pukovnika Korpusa garde islamske revolucije.

Tagovi