Svijet

STRANI BORCI SPREMNI ZA BORBU - ISPLIVAO SNIMAK! Došli da brane KLJUČNI GRAD koji ne smije da padne u ruke Rusa! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ako Sjeverodonjeck padne u ruske ruke, to će značiti da su Rusi preuzeli kontrolu nad cijelom Luganskom oblasti.

Izvor: Twitter/@skynews/screenshot

Ruske snage i ukrajinski branioci danima vode žestoke borbe za Sjeverodonjeck, ključni grad na istoku Ukrajine. Ako Sjeverodonjeck padne u ruske ruke, to će značiti da su Rusi preuzeli kontrolu nad cijelom Luganskom oblasti.

Na društvenim mrežama se danas pojavio snimak na kojem se, prema pisanju Skaj njuza, vidi kako strani borce pristižu u Sjeverodonjeck da se bore rame uz rame sa ukrajinskim braniocima. Nije sasvim jasno kada je snimak napravljen, ali se pretpostavlja da je snimak snimljen nedavno.

Podsjetimo, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je danas rekao da ruske snage sada kontrolišu skoro cio istočni region Ukrajine, prenosi BBC.

"97% Luganske oblasti je "oslobođeno", rekao je Sergej Šojgu na sastanku ministarstva odbrane, prenošenom na državnoj televiziji. Šojgu tvrdi da su stambena naselja Sjeverodonjeckog grada u rukama Moskve i da pokušavaju i dalje da osvoje industrijske oblasti.

Tagovi