JEZIV ZLOČIN

DOKLE VIŠE?! Nova PUCNJAVA u Americi! Napadač naoružan puškom i pištoljem upao u bolnicu u Tulsi i počeo da ubija redom!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Naoružani muškarac upao je u medicinski centar u američkom gradu Tulsa u Oklahomi i ubio petoro ljudi. Policija tvrdi da se nakon toga sam ubio, ali je njegova smrt još uvek nerazjašena.

Izvor: YOuTube/CBSNews

Muškarac naoružan puškom i pištoljem ubio je u srijedu pet osoba u medicinskom kompleksu u američkom gradu Tulsa u Oklahomi prije nego što je ubio sebe, saopštila je policija.

Policija je stigla u kampus bolnice Sent Frensis tri minuta nakon što je primila poziv o pucnjavi u srijedu popodne i pratila zvuk pucnjave do drugog sprata zgrade Natali, rekao je novinarima zamjenik šefa policije u Tulsi Erik Dalgliš.

Policajci su stupili u kontakt sa osumnjičenim pet minuta kasnije, rekao je gospodin Dalgliš.

Policija je došla pod punom opremom i spremna da odmah upadne u zgradu, poučena primjerom kada je napadač prošle nedjelje ubio 19 djece i dvoje nastavnika u teksaškoj školi u gradu Uvaledeu, dok su policajci čekali napolju skoro sat vremena.

Na pitanje novinara da li je policija "osvježila obuku" za ovakve situacije i da li se razmišlja o upotrebi snajperista u ovakvim krizama, Dalgliš je rekao: „Potpuno sam zadovoljan rekacijom naših policajaca".

Zamjenik šerifa potvrdio je da su, u najnovijoj masovnoj pucnjavi u Sjedinjenim Američkim Državama, ubijeno pet osoba, a da je napadač takođe mrtav, po svoj prilici, kako je rekao, od rana koje je sebi nanio vatrenim oružjem.

Kapetan Ričard Molenberg izjavio je da je policija primila prijavu da je muškarac naoružan puškom ušao na drugi sprat jedne od zgrada kliničkog centra Sent Frensis, a da je zatim došlo do pucnjave.

"Kada je policija stigla na mjesto događaja, nekoliko ljudi je bilo pogođeno iz vatrenog oružja, a dvoje je u tom trenutku već bilo preminulo", rekao je Molenberg.

Dodao je da je policija pronašla i osobu za koju vjeruje da je napadač "jer je imao pušku i pištolj sa sobom".

Još nije jasno pod kojim je okolnostima umro napadač, niti koji su bili motivi njegovog krvavog napada na medicinsku ustanovu.

Tagovi