Svijet

UKRAJINSKI VOJNICI DEZERTIRALI, NE ŽELE VIŠE DA RATUJU ZA ZELENSKOG! Poslali mu poruku - "Za 4 dana ništa nismo zauzeli"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Militanti 18. specijalnog bataljona odbijaju da izvode vojne operacije protiv ruskih trupa.

Izvor: Ria Novosti

Militanti 18. specijalnog bataljona Korpusa marinaca Ratne mornarice Oružanih snaga Ukrajine snimili su video-poruku javnosti i kijevskom režimu u kojoj su izjavili da odbijaju da izvode vojne operacije protiv ruskih trupa, prenijela je RIA.

Prema njihovim izjavama, u jedinici su veliki gubici, komanda je izdala ljudstvo i moral vojnika je izuzetno nizak. Snimak je na Telegramu objavio bivši poslanik Rade Ilja Kiva, koji je lišen mandata. 

"One koji pokušavaju da kažu istinu odvode se u nepoznatom pravcu. Za ova četiri dana ofanzive nismo zauzeli nijedno naselje", tvrde vojnici koji su odlučili da snime video i objave javno kako bi zaštitili sebe jer drugi koji se žale nadležnima se hapse i nestaju iz jedinica.

Na snimku se takođe žale na nedostatak odgovarajuće obuke i direktno se izjašnjavaju o odbijanju da brane Ukrajinu pod vođstvom aktuelne vlasti. 

"Vojnici Oružanih snaga Ukrajine zasebnog 18. bataljona marinaca odbija da dalje "napreduje" i izvršava zločinačka naređenja koja dovode do gubitaka među ljudstvom", rekao je jedan vojnik koji tvrdi da je njegova jedinica za četiri dana izgubila najmanje 80 vojnika.

Na internetu nema samo jedan ili dva ovakva poziva, već svakim danom sve više, što govori o navodno masovnom psihičkom slomu u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

Tagovi