Svijet

ŠOK! ZELENSKOG SIN SAVETUJE KAKO DA RATUJE PROTIV PUTINA: "On sve zna, daje ocu vojne savete i koje oružje mora da kupi"

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Supruga predsednika Ukrajine otkrila je gde se nalaze njihova deca.

Izvor: Profimedia

Olena Zelenska rekla je da sa svojom decom otvoreno govori o ratu u Ukrajini, i da njihov devetogodišnji sin daje svom ocu savete u vezi sa vojnim pitanjima.

"Pokušavam da budem iskrena sa svojom decom u vezi sa sukobom koji je u toku i njihovom odvajanju od oca dok on pokušava da vrati zemlju sa ivice rata sa Rusijom", rekla je Zelenska. Prema njenim rečima, deca Oleksandra (17), i Kirilo (9) svesni su šta se dešava u Ukrajini.

"Srećom, uspeli smo da organizujemo svoje živote tako da deca ne moraju nigde da idu, a ja nisam morala nigde da idem od njih. Ovo je velika prekretnica u njihovom životu i, nažalost, dešava se u tako teškom trenutku u životu naše porodice i uopšte u životu naše zemlje", kaže ona.

Ona je istakla da se nada da će deci biti omogućen povratak u školske klupe prvog septembra.

"Naša porodica je razdvojena. Volodimira povremeno viđam ovde u kancelariji. Možda uđem da ga vidim, ako danas nije na nekom sastanku. Deca nekako shvataju da će se ovaj period kad-tad završiti", rekla je ona.

Zelenska je rekla da je sa svojom decom uvek pokušavala da govori iskreno o ratu. "Ona sve čita, sve vidi i zna koje pobede moramo da ostvarimo da bismo okončali rat."

"S mojim sinom je drugačije, on je politikolog u odrastanju, sve zna, daje nam vojne savete, šta da kupimo. A i svom ocu govori kakve tenkove, avione, helikoptere treba da kupimo, šta nam fali. Koje zemlje nam loše pomažu, koje nam pomažu dobro. On je vojni stručnjak", rekla je on.

Tagovi