Svijet

MEDVEDEV NIJE ŽELIO VIŠE DA ĆUTI, REKAO ISTINU O PUTINU! Progovorio o onome o čemu se šuška - Tvorci sankcija to znaju

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Dmitrij Medvedev govorio o navodima da ruski predsjednik ima imovinu i račune u inostranstvu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, pominjali su se tajni bankovni računi Vladimira Putina i imovina u inostranstvu, koje je prije svih oštro demantovala portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, a sada se istim povodom oglasio i zamenik predsjednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Predsjednik Rusije Vladimir Putin, kao ni drugi političari zemlje, nemaju račune, imovinu ili druge značajne interese u inostranstvu",  izjavio je danas zamjenik predsjednika Savejta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev i dodao:

"Predsjednik, politički i vojni vrh zemlje nemaju. To je očigledno. I tvorci zapadnih sankcija to priznaju. Niko od nas nema stranu imovinu, račune ili značajne interese u inostranstvu. Ne idemo tamo da se odmaramo ili da radimo", napisao je Medvedev na Telegramu, prenosi agencija TAS S.

Govoreći o zapadnim sankcijama Moskvi, Medvedev se zapitao "koga su, uostalom, njihovi autori htjeli da kazne".

Kako je rekao, zapadne sankcije su posebno usmjerene na Ruse, te da su odluke zasnovane upravo na mržnji prema Rusima.

"Protiv koga je sve ovo? Odvratan zaključak se nameće - ove sankcije su usmjerene upravo protiv ruskog naroda. Ovaj zaključak je obeshrabrujući, ali, nažalost, to je tačno. Svi nas mrze! Ove odluke su zasnovane na mržnji prema Rusiji - prema Rusima, prema svim njenim stanovnicima", ocenio je Medvedev.