Svijet

OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM: Oglasila se privatna kompanija, rekli šta je veliki problem!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Stigla je zvanična informacija o potrazi za nestalim avionom sa 22 putnika i članovima posade u Nepalu.

Izvor: YouTube/Plane hound

Putnički avion sa 22 osobe u Nepalu nestao je u nedelju po oblačnom vremenu, a vlasti su obustavile potragu.

"Operacija potrage je za danas obustavljena zbog mraka. Nismo mogli da napredujemo. Potraga će se nastaviti sutra rano", rekao je portparol policije Bišnu Kumar Rojtersu. Zvaničnici su rekli da su loše vrijeme i planinski teren omeli njihove napore da lociraju avion, kojim upravlja privatna Tara Air.

Avion je poletio ujutru na let od 20 minuta, ali je izgubio kontakt sa kontrolnim tornjem pet minuta prije nego što je trebalo da sleti, rekli su državni zvaničnici. Državna televizija saopštila je da su seljani vidjeli zapaljenu letjelicu na izvoru rijeke Ljanku Kola u podnožju himalajske planine Manapati, u okrugu koji se graniči sa Tibetom.

"Timovi za kopnenu pretragu idu u tom pravcu. To može biti i običan požar. Može biti bilo šta", rekao je portparol Tara Air-a Sudaršan Gartaula Rojtersu, pozivajući se na mjesto požara. 

Avio-kompanija je saopštila da su u avionu bila četiri Indijca, dva Njemca i 16 Nepalaca, uključujući tri člana posade. Na veb-sajtu za praćenje letova Flightradar24 navodi se da je nestala letjelica, sa registracijskim brojem 9N-AET, izvela svoj prvi let u aprilu 1979. godine.

Tagovi