Svijet

KAKO DA PREGOVARATE SA ZEMLJOM KOJA LAŽE!? Savjetnik Zelenskog OŠTRO o Rusiji - To nije vrijedno novca!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Ukrajinski zvaničnik otkrio zbog čega nije okončan sukob sa Rusijom.

Izvor: Profimedia

Savjetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i šef ukrajinskog pregovaračog tima u mirovnim pregovorima sa Rusijom, Mihail Podoljak, rekao je u subotu da se ne može vjerovati bilo kakvom sporazumu sa Rusijom i da se invazija na Moskvu može zaustaviti samo silom.

"Bilo kakav dogovor sa Rusijom nije vrijedan novca. Može li se pregovarati sa zemljom koja uvijek cinično i propagandno laže?", upitao je Podoljak u objavi na Telegramu.

Zelenski je u ponedjeljak rekao da je Vladimir Putin jedini jedini ruski zvaničnik sa kojim može da se sastane kako bi razgovarao o mirovnim uslovima između ove dve zemlje.

"Rusija je varvarska zemlja koja ugrožava svjetsku bezbjednost. Varvarin se može zaustaviti samo silom", rekao je Podoljak.

Podsjećanja radi, Rusija i Ukrajina optužuju jedna drugu za zastoj u mirovnim pregovorima, a posljednji razgovori licem u lice održani su 29. marta. Kremlj je ranije ovog mjeseca saopštio da Ukrajina ne pokazuje spremnost da nastavi mirovne pregovore, dok zvaničnici u Kijevu okrivljuju Rusiju za nedostatak napretka.

Tagovi