Svijet

RUSI RAZNIJELI UKRAJINSKI VOJNI OBJEKAT U PARAMPARČAD! Moćna krstareća raketa "Iskander" pronašla put do cilja (VIDEO)

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Ministarstvo odbrane prikazalo lansiranje rakete Iskander-K na objekat Oružanih snaga Ukrajine.

Izvor: Printscreen/Ministarstvo odbrane Rusije

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak lansiranja krstareće rakete R-500 kompleksa Iskander-K na vojni objekat u Ukrajini, prenijela je RIA.

Na snimku se vidi kako operativno-taktički raketni sistem Iskander-K stoji u šumovitom području. Raketa R-500 napušta lanser zbog rada sopstvenog motora i, okrećući se u vazduhu, kreće ka cilju.

Kompleks je prekriven specijalnom maskirnom mrežom, koja radikalno smanjuje njegovu vidljivost - materijal je napravljen od hemijskog sastava koji neutrališe radio talase neprijateljskih radara. Zahvaljujući teksturi specijalnog ogrtača, lanser izgleda kao da je prekriven mahovinom ili vunom, prenijela je RIA.

Tačnost krstarećih raketa R-500, koje su deo kompleksa Iskander-K, omogućava uništavanje malih ciljeva veličine samo 3-4 metra.

Kako je na brifingu proteklog dana rekao general-major Igor Konašenkov, raketne snage i artiljerija pogodile su 62 komandna mjesta, 407 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, 47 artiljerijskih i minobacačkih jedinica, kao i tri skladišta municije.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi