NAGLI ZAOKRET

PUTIN TOTALNO PROMIJENIO PLAN ZA UKRAJINU? Moskovski list objavio sve detalje! Evropa u problemu

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Novinari ovog lista su uvjereni da je Rusija već počela da sprovodi svoje nove strateške planove nudeći Ukrajini da kupuje struju iz nuklearne elektrane Zaporožje

Izvor: YouTube/Gabriel Krado

Analitičari „Moskovskog komsomoleca” primijetili su da je, navodno, ruski predsjednik Vladimir Putin donio određene odluke i skroz promijenio strategiju prema Ukrajini.

Kako se navodi u pomenutom listu, težište je prebačeno na direktniju konfrontaciju sa NATO-om i to preko pitanja prodaje gasa. Ono što je prioritetni cilj, navodi se, jeste zaštita nacionalnih interesa. Novinari ovog lista su uvjereni da je Rusija već počela da sprovodi svoje nove strateške planove nudeći Ukrajini da kupuje struju iz nuklearne elektrane Zaporožje, što je dovelo do prilične konfuzije. Ove izjave Moskve su lukava zamka za Kijev, tvrdi se, pošto su ukrajinske vlasti u pat poziciji.

 „Zvanični Kijev će ili morati da plati struju novim vlasnicima regiona (Rusiji) i time zapravo priznati njihov legitimitet, ili će to odbiti. Kako se Moskvi može ekonomski uzvratiti?“, pitali su se autori teksta.

"Moskovski komsomolec" je uvjeren da će Kijev podleći emocijama i odlučiti da blokira tranzit ruskog gasa u Evropu. Ukrajinske vlasti, sprovodeći takve mjere, naći će se, kako procjenjuje ruski list, u lukavoj zamci Kremlja.

Ukrajina i Evropa biće prinuđene da pristanu na ruske uslove, smatra ruski list
Izvor: Shutterstock/YouTube/screenshot/EU News

Brisel, odnosno neke zemlje članice EU, ostavši bez ruskog gasa, moraće da razmotre mogućnost pokretanja Sjevernog toka 2. Nova taktika koju Rusija planira da primijeni najverovatnije će uroditi plodom u bliskoj budućnosti, smatra "Moskovski komsomolec", a Ukrajina i Evropa biće prinuđene da pristanu na ruske uslove, pošto neće moći da se suprotstave pritiscima Moskve, zaključuje list.