Svijet

UČITELJICA JE POSTALA HEROJ - DALA ŽIVOT DA ZAŠTITI DJECU! Isplivali strašni detalji masakra u Teksasu

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Učiteljica Eva Mirales je postala heroj jer je pokušala da zaštiti djecu od ubice Salvadora Ramosa u Osnovnoj školi Rob.

Izvor: YouTube/CBS News/Twitter/KSAT 12/Printscreen

Strašna tragedija se dogodila juče u Teksasu kad je Salvador Ramos (18) upao u osnovnu školu u gradiću Uvalde i ubio 19-oro djece starosti od 7 do 10 godina i njihovo dvoje učitelja. Učiteljica koja je predavala 4. razredu, Eva Mireles, prva je žrtva masakra u Osnovnoj školi Rob koja je identifikovana.

Kako javlja Njujork Tajms, Eva je ubijena dok je pokušavala da zaštiti djecu od ubice, koji je ušetao u školu i pucao na decu. Novinari su razgovarali sa njenom tetkom Lidijom Delgado.

Eva je bila učiteljica 17 godina, a imala je 40-ak godina, kako prenosi Njujork Tajms. Njena tetka je rekla da je Eva bila omiljena u zajednici, i da je bila ponosna da predaje u školi u kojoj su učenici uglavnom latinoamerikanci.

"Moja sestričina je poginula u ovoj tragediji, dokle će ovo da se nastavi? Nisam pomišljala da ovo može ovde da se desi, sad možemo samo da se molimo za sve nas, za našu djecu, porodice i Ameriku", rekla je Lidija.

Tagovi

SAD