Svijet

KO NIJE SA NAMA, ON JE PROTIV NAS! Stigla oštra reakcija iz Kremlja koji ne prašta izdaju - Narod podržava VOĐSTVO!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ruski diplomata Boris Bondarev, koji je podnio ostavku na funkciju savjetnika Rusije u Ujedinjenim nacijama, "nije više sa Rusijom već je protiv nje", naveo je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: YouTube/screenshot/Free Documentary - Shorts

Boris Bondarev, ruski diplomata koji je podnio ostavku na funkciju savjetnika Rusije u Ujedinjenim nacijama", smatra se neprijateljem svoje države prema riječima portparola Kremlja, Dmitrija Peskova.

"On više nije sa nama nego je protiv nas", rekao je Peskov.

Bondarev je napisao pismo ostavke u kojem je naveo nekoliko razloga zbog kojih podnosi neopozivu ostavku. Kako on kaže, ostavku podnosi zbog "krvavih, besmislenih i apsolutno nepotrebnih borbi u Ukrajini". On je najviši ruski diplomata koji se povukao sa funkcije zbog rata.

"Kremlj nije upoznat sa tim pismom. Ako je on zaposlenik Ministarstva spoljnih poslova, onda je to pitanje za Ministarstvo spoljnih poslova. Ovdje samo možemo da kažemo da gospodin Bondarev više nije sa nama nego je protiv nas", poručio je Peskov na konferenciji za medije, prenosi "CNN".

Dodao je i da je Bondarev imao poziciju sa koje je kritikovao akcije ruskog vođstva, a akcije ruskog vođstva podržava skoro cijela nacija.

"To znači da je pomenuti gospodin govorio protiv opšteg mišljenja naše zemlje", izjavio je Peskov.

Bondarev je u diplomatiji više od dvadeset godina. U svom pismu ostavke kritikovao je ruskog predsjednika Vladimira Putina rekavši da je njegov rat "ne samo zločin protiv ukrajinskog naroda, već možda i najozbiljniji zločin protiv ljudi u Rusiji".