Svijet

SKANDAL ZBOG FORUMA U DAVOSU! Objavili da je kineska delegacija NAPUSTILA SALU posle govora Zelenskog, evo šta je istina

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

KIneska delegacija tokom govora Zelenskog na forumu u Davosu nije aplaudirala ukrajinskom predsedniku, a zatim su i napustili prostoriju.

Izvor: YouTube/screenshot/TN TV

Nakon prvobitnih infrtomacija, koje je preneo CNN, pozivajući se na kongresmena Majkla Mekola, da je kineska delegacija napustila forum u Davosu nakon govora ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, usledio je obrt! Kineska delegacija optužila je CNN da ih je oklevetao u svom izveštaju o ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom.

U svom izveštaju od ponedeljka, CNN je citirao jednog američkog političara koji je rekao da nakon što je Zelenski održao govor putem video linka, kineska delegacija nije aplauzirala kao ostatak publike, već je napustila mesto događaja. Mekol je pokazao i fotografiju tokom emitovanja, na kojoj se vidi kako predstavnici Kine sede dok drugi ljudi u prostoriji aplaudiraju

Kineska delegacija je svečano izjavila da je izveštaj CNN-a potpuno neistinit. Oni su rekli da su razgovarali sa izvršnim direktorom Međunarodne energetske agencije Fatihom Birolom kada je Zelenski govorio.

Ukrajinski predsednik je u ponedeljak video-linkom govorio na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. On je ponovio da Ukrajina nije spremna na teritorijalne ustupke, pozvao na veće isporuke oružja Ukrajini i učešće zapadnih zemalja u obnovi zemlje nakon okončanja sukoba.

Govor Zelenskog na forumu u Davosu
Izvor: youtube.com/TN TV