Svijet

OTKRIVEN KRAJNJI CILJ UKRAJINE U RATU SA RUSIJOM! U fokusu je nekoliko tačaka, evo šta je IDEALAN ISHOD za Zelenskog!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Henri Kisinžer, bivši američki državni sekretar i predsednički savetnik za nacionalnu bezbednost, komentarisao je šta bi mogao da bude krajnji cilj Ukrajine.

Izvor: Facebook/screenshot/Володимир Зеленський/Profimedia

U danu kada je otkriveno koji je jedini cilj Rusije u ratu sa Ukrajinom, otkriven je i krajnji cilj Ukrajine kako tvrdi Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar i predsednički savetnik za nacionalnu bezbednost.

"Postizanje neutralnog statusa Ukrajine i njeno pozicioniranje kao mosta između Rusije i Evrope i dalje bi se moglo zamisliti kao krajnji cilj u trenutnoj situaciji", izjavio je Kisindžer.

Dodao je i šta bi bio najbolji ishod.

"Idealan ishod bi bio kada bi Ukrajina mogla da postane neutralna država, kao most između Rusije i Evrope. To sam naglasio još pre osam godina kada je prvi put pomenuta ideja o prijemu Ukrajine u NATO", naveo je Kisindžer na ekonomskom forumu u Davosu, prenosi ruska novinska agencija "TASS".

Podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je izjavio da je moguć sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom samo ako na dnevnom redu bude pitanje okončanje rata.

"Rusi imaju takvu strukturu odlučivanja da se bez njega odluke ne donose. Sve institucije su odlukom predsednika ujedinjene. Bez njega neće biti odluke o okončanju rata", izjavio je Zelenski.