Svijet

ŠOK IZ KREMLJA! PUTIN OPERISAO RAK, LJEKARI INSISTIRALI: Stanje mu se pogoršalo, Lukašenko učestvuje u "dimnoj zavjesi"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Kremlj nije komentarisao najnovije navode o Putinovom lošem zdravlju, ali redovno poriče da on pati od bilo kakvih poteškoća.

Izvor: Profimedia

Vladimir Putin je prošle nedelje podvrgnut "uspešnoj" operaciji raka i oporavlja se, tvrdi se u najnovijoj glasini o zdravstvenom stanju ruskog lidera.

Ovaj 69-godišnjak je podvrgnut nepoznatoj proceduri kasno prošlog ponedeljka nakon savjeta ljekara da je liječenje "od suštinskog značaja", objavljeno je na Telegram kanalu General SVR koji tvrdi da dobija informacije iz Kremlja.

Rečeno je da se Putinovo stanje nakratko pogoršalo u petak uveče prije nego što se poboljšalo, navodi se na nalogu na društvenim mrežama i dodaje da su mu ljekari savjetovali da izbjegava da učestvuje na sastancima još nekoliko dana dok se oporavi.

Prema tvrdnjama pomenutog kanala, sva Putinova pojavljivanja u državnim medijima od utorka su lažirana pomoću snimka kako bi se stekao utisak da je dobro. U stvarnosti, državom zapravo upravlja bivši šef špijuna FSB-a i sadašnji predsjednik Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, tvrdi kanal.

Kremlj nije komentarisao najnovije navode o Putinovom lošem zdravlju, ali redovno poriče da on pati od bilo kakvih poteškoća.

Glasine da je Putin ozbiljno bolestan – uključujući navode o raku i Parkinsonovoj bolesti – kovitlaju se najmanje od 2020. godine, ali su ponovo postale poznate otkako je naredio invaziju na Ukrajinu 24. februara.

"U noći sa ponedeljka 16. na utorak 17. maja, ruski predsjednik Vladimir Putin podvrgnut je hirurškoj operaciji. Na tome da Putina treba što prije operisati insistirali su njegovi ljekari. Prema riječima ljekara koji su učestvovali u liječenju predsjednika, operacija je bila uspješna", na pisano je na Telegram kanalu.

Ljekari preporučuju Putinu da se odmori narednih dana i pozivaju ga da odbije lično učešće na sastancima.

Tvrdi se da Putinov bliski saveznik, Aleksandar Lukašenko, učestvuje u dimnoj zavjesi, stižući u Rusiju na putovanje koje bi trebalo da uključi danas sastanak sa Putinom. 

Lukašenko je "jedan od rijetkih ljudi“ koji "zna pravo stanje stvari sa Putinovim zdravljem“. Tvrdi se da su raniji Lukašenkovi sastanci imali za cilj da pokažu da je Putin bio spreman, iako je, u stvari, imao zdravstvenih problema.