Svijet

PUTIN IDE SA VLASTI, BRITANSKI ŠPIJUN ALARMIRAO SVIJET: Ruski režim se raspada, evo koja godina je presudna šefu Kremlja

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Britanski obavještajac, Ričard Dirlav smatra da Vladimir Putin uskoro neće više biti lider Rusije zbog zdravstvenih problema.

Izvor: Printscreen/Youtube/ Sky News

Ričard Dirlav, bivši šef britanske tajne obavještajne službe, predvidjeo je u četvrtak da ruski predsjednik Vladimir Putin više neće biti lider svoje zemlje do 2023. godine zbog zdravstvenih problema.

"Mislim da će otići do 2023. godine, ali vjerovatno u sanatorijum“, rekao je Dirlav tokom podkasta "Jedna odluka“, dodajući da Putin, koji ima 69 godina, nakon izlaska više neće biti opet "lider Rusije“. nakon što izađe iz medicinske ustanove. 

Tokom intervjua, Dirlav je takođe predvidjeo da bi se ruski režim mogao "raspasti“ u narednih 12 do 18 mjeseci zbog sankcija Zapada uvedenih toj zemlji, sukoba u Ukrajini i trenutnog vojnog učinka Rusije. 

Komentari Dirlava dolaze usred stalnih spekulacija o Putinovom zdravlju, iako Kremlj o tome nije javno komentarisao od početka rata u Ukrajini.

Ranije ove nedjelje, američki filmski reditelj Oliver Stoun rekao je da se ruski predsjednik već borio sa rakom i pobijedio ga je vremenom.

Kristofer Stil, bivši obavještajni zvaničnik u Velikoj Britaniji, nedavno je dao slične komentare, rekavši da je Putin napuštao sastanke da bi se liječio.

"Sastanci savjeta bezbjednosti za koje se pokazalo da navodno traju čitav sat zapravo su podijeljeni na nekoliko sekcija“, rekao je Stil, koji je služio u obavještajnoj kancelariji MI6, tokom intervjua za LBC Radio. On je dodao da Putina "stalno prati tim ljekara“, međutim, nije objasnio osnovu svojih spekulacija, ali tvrdi "da to svakako ima veoma ozbiljan uticaj na upravljanje Rusijom u ovom trenutku“.