Svijet

RUSI OBJAVILI ŠTA ĆE DA URADE ZAROBLJENIM AZOVCIMA: Neće biti razmjene, o svemu se odlučuje na jednom MJESTU!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Moskva je objavila gdje će se odlučivati o sudbini zarobljenih boraca Azova.

Izvor: YouTube/screenshot/TIME

Član ruske delegacije u okviru mirovnih pregovora Rusije sa Ukrajinom, Leonid Slucki, rekao je da ne bi trebalo da dođe do razmjene boraca Azova protiv kojih su pokrenuti krivični postupci u Rusiji, i da o njihovoj sudbini treba da odluči tribunal.

"Želio bih da istaknem za one koji vole da izvlače citate iz konteksta. Nemojte se držati pristojnog jezika i praviti senzacije ni od čega. Moje mišljenje se nije promijenilo, i dalje mislim da ne bi trebalo da bude razmjene zabranjenih boraca Azova, o njihovoj sudbini treba da odluči tribunal. I ovdje sam apsolutno solidaran sa Denisom Vladimirovičem Pušilinom", napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.

Ranije je Leonid Slucki tokom posjete Donjecku rekao da će Moskva pomno razmotriti mogućnost razmjene boraca Azova za ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka koji se dovodi u blisku vezu sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom, čak se tvrdi da su i kumovi. Govoreći o tome on je ipak napomenuo da o pitanjima u vezi sa Viktorom Medvedčukom treba da razgovaraju "oni koji imaju odgovarajuću nadležnost".

Tagovi