Svijet

ZELENSKOM PIŠU ŠTA DA PRIČA NARODU! Njegova supruga rekla sve: "Ono što treba da kaže njemu stave na papir"

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Supruga predsjednika Ukrajine, Elena Zelenska, rekla je da njen muž Volodimir Zelenski ne piše svoje govore.

Izvor: Profimedia

Prva dama Ukrajine Elena Zelenska i supruga Volodimira Zelenskog, rekla je u intervjuu ukrajinskoj televiziji "Ukrajina 24" da njen muž ne piše lično tekstove svojih govora. Ona je govoreći o obraćanjima Volodimira Zelenskog ukrajinskom narodu i svijetu rekla da ni ona ne može uijvek da vidi te govore.

"Nemam mogućnost da unapred vidim tekst govora. Mislim da ni Volodimir ne vidi uvijek sve tekstove dok su u fazi pripreme. On uijvek govori piscima govora šta želi da kaže, svoje teze, prilično formulisane misli koje samo treba da se stave na papir", rekla je Zelenska tokom zajedničkog intervjua sa suprugom na ukrajinskom TV kanalu "Ukrajina 24".

Elena je ocijenila da će rat u Ukrajini dovesti do ogromnih negativnih posljedica. Prva dama Ukrajine objasnila je da ima plan pokretanje nacionalnog programa za pružanje psihološke pomoći žrtvama rata u našoj zemlji.

"Pokrećem veliki projekat, a to je Nacionalni program psihološke podrške Ukrajincima. Zato što smo svi osjećali psihički pritisak. Gotovo svako od nas, sigurni smo u to, može imati psihičke probleme. I tokom rata i nakon njegovog završetka", rekla je Zelenska.

Prva dama je istakla da su ona i njen tim pokrenuli ogroman rad u ovom pravcu. Ukrajina je dobila podršku SZO, a biće sprovedeni i prilagođeni programi SAD i Izraela za rad sa vojskom koja je prošla kroz rat.

"Ako sada ništa ne preduzmemo, možemo imati loše posljedice odmah posle rata, pa i nakon 10 godina i duže", rekla je ona.

Tagovi