Svijet

RUSI NAPADAJU SA SVIH STRANA: Putin poslao NOVE projektile i artiljeriju na Ukrajinu, Kijev rekao od čega narod STRAHUJE

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Generalštab Ukrajine izvijestio je u subotu o velikom broju napada ruskih vojnih snaga.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Sky News

U saopštenju Generalštaba navodi se da je u subotu zabiljeležen veliki broj napada ruske vojske, i izdato je upozorenje na očekivane vazdušne napade iz pravca Bjelorusije.

"Glavni fokus borbi je istok Ukrajine, gdje je odbijeno 11 napada", navodi se u dnevnom izvještaju o situaciji u ratu u Ukrajini, te se dodaje da Ukrajina i dalje strahuje od napada Bjelorusije, jedne od zemalja koja nije uvela sankcije Rusiji i ima bliske bilateralne odnose sa Moskvom. 

Generalštab je saopštio da ruski vojnici sprječavaju civile da pobjegnu iz oblasti Hersona na teritoriju pod kontrolom Ukrajine i blokiraju nove humanitarne koridore.

"Brodovi ruske mornarice su raspoređeni u Crnom i Azovskom moru radi borbenih i izviđačkih operacija", dodaje se u izvještaju. 

U međuvremenu, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je sa brodova u Crnom moru ispalilo rakete na ciljeve u Ukrajini.

"U Žitomirskoj oblasti uništeno je oružje donijeto iz Evrope i SAD. Vojni kamp za obuku u blizini lučkog grada Odese napadnut je projektilima i artiljerijom", dodaje se u saopštenju. 

Tagovi