Svijet

ILON MASK PLATIO STJUARDESI DA ĆUTI O ZLOSTAVLJANJU?! Skinuo se pa tražio masažu - "Pipni ga, kupiću ti KONJA"

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Ilon Mask je platio stjuardesi 250.000 dolara da bi ćutala o incidentu u kojem joj je navodno pokazao polni organ i pitao da li bi mogao da dobije nešto više od masaže.

Izvor: YouTube/TED

Najbogatiji čovjek na svijetu, Ilon Mask, platio je 250.000 dolara stjuardesi koju je seksualno uznemiravao, saznaje "Biznis insajder".

Incident se dogodio 2016. na ljetu "SpaceX" privatnog aviona, gdje je neimenovana devojka radila kao stjuardesa. Mask se, navela je ona u tužbi, "trljao" uz nju, skinuo se i pokazao joj polni organ u erekciji, a zatim tražio "nešto više od masaže" i u zamjenu obećao da će joj pokloniti konja.

Dvije godine kasnije, vlasnik Tesle joj je platio 250.000 dolara kako bi ćutala o tome. Isplivali su, međutim, dokumenti i svjedočenja koja su bila predočena i sudu. U njima se dalje navodi da se djevojka zaposlila kao stjuardesa za privatni let "Galfstrim" avionom, i da je odmah "ohrabrena" da završi kurs i za maserku.

Mask je obaviješten o priči "Biznis insajdera" i poslao je odgovor mejlom, u kom je naveo da mu treba još vremena i da je priča "mnogo komplikovanija nego što djeluje".

"U pitanju je politički motivisan mamac, a da sam sklon seksualnom zlostavljanju, vjerovatno bi se u karijeri dugoj 30 godina do sada saznalo za to", dodao je on. Dalje nije odgovarao na pozive novinara, ali je njegov potpredsjednik pravne službe Kristofer Kardači kratko rekao da ne može da komentariše "sklopljene sporazume o naknadama".

Tagovi