Svijet

RAT U UKRAJINI JE SAMO PROBA, OVO JE CILJ! Jezivo upozorenje iz Moskve - testiramo oružje, NATO alijansa će biti NEMOĆNA

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rat u Ukrajini je samo proba za mnogo veći konflikt, rekao je analitičar iz Moskve.

Izvor: YouTube/Vestnik Kavkaza

Rat u Ukrajini je za Rusiju samo proba za mnogo veći konflikt, ocijenio je na ruskoj državnoj televiziji analitičar Aleksej Fenenko.

Govoreći o sukobu koji traje već tri mjeseca, analitičar i profesor na Univerzitetu u Moskvi je kazao da Rusija ovim ratom testira svoje sposobnosti za veći i opasniji konflikt u kojem će joj protivnik biti NATO!

"Za nas, rat u Ukrajini je samo proba. Priprema za mogući veći konflikt u budućnosti. I zbog toga ćemo testirati svoje oružje u odnosu na oružje kojim raspolaže NATO. Onda ćemo na bojnom polju vidjeti koliko je naše zaista jače od njihovog", rekao je Fenenko.

Ovaj moskovski analitičar nije prvi gost na ruskoj televiziji koji je nagovijestio sukob sa NATO alijansom. U emisiji koju vodi Olga Skabajeva, "perjanica" propagande Kremlja, ranije je gostovao Aleksej Žuravljov iz nacionalističke partije Rodina i rekao da će "jedan Sarmat biti dovoljan da Britanija nestane sa lica Zemlje".