Svijet

RUSI SKIDALI AZOVCE NASRED PUTA - OVAKO SU POLOŽILI ORUŽJE! Tjerali ih da pokazuju tetovaže, ruske kamere sve snimile!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Prethodno je Rusija zvanično proglasila "oslobođenje Azovstalja i Marijupolja", a komandanti puka Azov su se predali.

Izvor: RIA Novosti/screenshot

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak izlaska poslednjih militanata ukrajinskog puka Azov iz metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolju. Na snimku se vidi kako vojnici ukrajinskog bataljona Azov predaju lične stvari ruskoj vojsci na uvid. Takođe se vide ruski vojnici kako pregledaju odjeću militanata i traže da vide tetovaže.

Jedan od vojnika Azova je, posebno, pokazao veliku tetovažu u boji na lijevom ramenu sa portretom poznatog nacionaliste Maksima "Tesaka" Martsinkeviča, prenose RIA Novosti.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Kako se navodi, ukupno se predalo 2.439 ekstremista i ukrajinskih vojnika koji su bili pod blokadom u Azovstalju.

"Danas, 20. maja, predala se poslednja grupa od 521 ekstremiste. Takozvani komandir nacističkog bataljona Azov, odvezen je sa teritorije čeličane u posebnom oklopnom transporteru, kako se građani Marijupolja, ogorčeni zbog mnogobrojnih zvjerstava njegovih pripadnika, ne bi obračunali sa njim", rekao je u petak Igor Konašenkov, portparol ruskog ministarstva odbrane.

Bitka za Marijupolj je počela 24. februara, kada su ruska vojska i snage DNR ušle u borbu sa ukrajinskim snagama u tom gradu. Najteže borbe su završene 17. maja, kada su ukrajinske vlasti potvrdile da je otpor u Marijupolju prestao, i da je grad u ruskim rukama. Tada je počela predaja ukrajinskih boraca koji su se zabarikadirali u čeličani Azovstalj.

Pogledajte kako izgleda čelična nakon ruskog bombardovanja:

Tagovi