Svijet

MUŠKARAC OBORIO SVETSKI REKORD: 84 godine bez prestanka radi jedan posao - sada mu se ISPLATILO (VIDEO)

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Brazilac nemačkog porekla radi u istom preduzeću već 84 godine.

Izvor: YouTube / Printscreen/ Inside Edition

Valter Ortman koji je 22. aprila 2022. godine napunio 100 godina, oborio je sopstveni rekord rada u istom preduzeću od 84 godine, a to potrvrđuju podaci koje je nedavno objavila Ginisova knjiga rekorda.

Ortman je rođen u gradu Brusk u Santa Katarini, jednoj od 26 saveznih država Brazila. Ovde je početkom 20. veka bilo brojno nemačko stanovništvo. Iako je bio dobar đak, morao je da napusti školu i da se zaposli kako bi pomogao porodici. U to vreme je bilo uobičajeno da se zapošljavaju veoma mladi ljudi, praktično deca. Pošao je sa majkom kako bi se prijavio za posao u tkačnici. Budući da je govorio i nemački jezik, lako je dobio posao u preduzeću.

Ovaj Brazilac zaposlio se 17. januara 1938. godine u tekstilnoj kompaniji ReneauxVieux u Santa Katarini. Malo-pomalo je napredovao. Prvo je bio pomoćnik u sektoru logistike, zatim je postao komercijalni pomoćnik, da bi na kraju došao do pozicije menadžera prodaje.

Neizbežno je bilo da tokom svog radnog veka postane svedok raznih promena u samom preduzeću. Shvatio je da je jedna od najvažnijih stvari u poslu stalno se usavršavati i prilagođavati različitim situacijama.

Danas uživa u mirnom životu, svakodnevno vežba, dobrog je zdravlja, bistrog uma i odlično mu je pamćenje. Zahvaljujući tome, uspeva da se svaki dan odveze do svog omiljenog mesta - kancelarije.

Tagovi