Svijet

"IZMORENI SU I GLEDAJU U PRAZNO!" Pogledajte snimak ranjenih ukrajinskih boraca iz bolnice - otkrili da li ih Rusi muče!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Rusi su navodno objavili snimak ukrajinskih boraca koji su smješteni u bolnicu.

Izvor: Telegram/Screenshot/ModRussia

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak za koji tvrdi da prikazuje neke od ranjenih ukrajinskih vojnika koji su u posljednja dva dana evakuisani iz željezare Azovstalj u Marijupolju.

Na snimku se vide vidno izmučeni muškarci koji leže na krevetima na bolničkom odjeljenju, umotani u ćebad. Mnogi od njih gledaju u prazno.

BBC je preveo izjave i piše da je nekoliko muškaraca reklo snimateljima da su ih zbrinuli ljekari koji su im dali lekove i promijenili zavoje. Jedan od njih kaže da je stav Rusa normalan i da nisu izloženi fizičkom ili psihičkom zlostavljanju.

Nejasno je šta čeka zatvorenike

Rusija je ranije saopštila da se ukupno 959 ukrajinskih boraca, uključujući 80 ranjenih, predalo od ponedjeljka iz bunkera i tunela ispod čeličane Azovstalj u Marijupolju. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su se 694 ukrajinska borca predala u posljednja 24 sata, uključujući pripadnike puka Azov, uključujući 29 ranjenih.

Prema istom izvoru, 51 ranjenik je smješten u bolnicu u Novoazovsku, naselju koje kontrolišu Rusi i njihovi separatistički saveznici. Ministarstvo nije reklo ništa o sudbini zatvorenika, a neki ruski poslanici insistiraju na tome da zatvorenike ne treba mijenjati za ruske zatvorenike.

Pogledajte snimak vojnika iz bolnice:

Tagovi