Svijet

SEDAM NAJJAČIH SVJETSKIH SILA I EU SPREMAJU UDAR NA RUSIJU! Njemačka pokrenula haos, Peskov bijesan - To je čista krađa

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Njemački ministar finansija Kristijan Lindner rekao je za četiri evropska lista da je otvoren za ideju o oduzimanju ruske državne imovine.

Izvor: Profimedia

Kremlj je u utorak rekao da bi bila "potpuna krađa" da G7 i Evropska unija zaplijene zamrznute rezerve Rusije i potroše ih u ime Ukrajine.

Njemački ministar finansija Kristijan Lindner rekao je za četiri evropska lista da je otvoren za ideju o oduzimanju ruske državne imovine za finansiranje rekonstrukcije Ukrajine i da se o predlozima u tom smislu već raspravlja među G7 i EU.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da niko nije obavijestio Rusiju o takvoj inicijativi, za koju je rekao da bi bila "nezakonita, eklatantna i naravno da zahtijeva odgovarajući odgovor... To bi, u stvari, bila čista krađa“.

Grupa sedam velikih zapadnih sila zabranila je transakcije sa ruskom centralnom bankom i zamrznula njenu imovinu u njihovim jurisdikcijama, vrijednu oko 300 milijardi dolara, nakon što je Rusija u februaru pokrenula, kako je nazvala, svoju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.