Svijet

ISPLIVAO ŠOKANTAN SNIMAK PUTINA! Dok je pričao sa predsjednikom Tadžikistana, svi su gledali u JEDNO (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Pojavio se snimak sastanka Vladimira Putina sa predsjednikom Tadžikistana Emomalija Ramona na kome se vidi čudno ponašanje ruskog predsjednika.

Izvor: Profimedia

Već duže vrijeme se nagađa da je ruski predsjednik Vladimir Putin bolestan. Spekulacije o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika sve su češće od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Prvo su mediji izvještavali da se pretpostavlja da boluje od raka ili Parkinsonove bolesti, ali službene potvrde ni za jednu od tih tvrdnji nije bilo. U medijima se sada pojavio snimak sastanka ruskog predsjednika Vladimira Putina i predsjednika Tadžikistana Emomali Rahmona, a koji je pokrenuo nove glasine da je ruski predsjednik možda bolestan.

Na video snimku koji su podijelili ruski mediji i koju je prenijela ukrajinska novinska agencija, Putin trese nogama i vrpolji se dok razgovara sa svojim kolegom, a nagađa se da je to ponašanje u suprotnosti s normalnim ponašanjem predsjednika, piše Njuzvik.

Neobično ponašanje je primijetio i predsjednik Rahmon, koji u jednom trenutku gleda dolje u Putina kako izvrće noge dok govori o sigurnosti Tadžikistana.

Nakon vojne parade u Moskvi u čast 77. godišnjice pobjede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Njemačkom su krenule spekulacije da je ruski predsjednik bolestan. Putin se u jednom trenutku tokom proslave pokrio i ćebetom zbog hladnoće i kašljucao je. Majk Karter, stručnjak za govor tijela, gledao je Putinov govor i uočio neke stvari u držanju ruskog predsjednika koje bi mogle biti znak nelagodnosti ili boli.

Karter je kazao da je Putin vrlo plitko disao, ljuljao se naprijed-nazad što može da bude pokazatelj "uznemirenosti", ali takođe može da ukazuje na zdravstveni problem.