Svijet

VELIKA PREKRETNICA U RATU, UKRAJINCI NAJAVILI KRAJ: Evo kada će biti okončan sukob, objavili i loše vijesti za Putina

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe tvrdi da je polovina avgusta prelomna tačka rata u Ukrajini, a da će sukob biti okončan krajem godine.

Izvor: Profimedia

Rat protiv Rusije će dostići prekretnicu do sredine avgusta i biti završen do kraja godine, rekao je za Skaj njuz šef ukrajinske vojne obavještajne službe. 

"Prelomna tačka biće u drugoj polovini avgusta. Većina aktivnih borbenih dejstava biće završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, obnovićemo ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim", rekao je general-major Kirilo Budanov.

On je rekao da Rusija trpi ogromne gubitke i dodao da nije iznenađen njihovim razmjerama, s obzirom da je ruska moć "mit“.

"Evropa vidi Rusiju kao veliku prijetnju. Plaše se njene agresije. Mi se borimo protiv Rusije već osam godina i možemo reći da je ruska sila mit. To je horda ljudi sa oružjem", rekao je Budanov.

Budanov je rekao da su ruske snage koje su napale grad Harkov na sjeveroistoku zemlje potisnute skoro do ruske granice i da je njihov neuspjeh da pređu rijeku Sjeverski Donjec prije nekoliko dana doveo do "teških gubitaka“.

Takođe je tvrdio da će ruski poraz u Ukrajini dovesti do smjene ruskog predsjednika Vladimira Putina i da je već u toku državni udar protiv njega. 

Tagovi