Svijet

"SPREMNI DA ŽRTVUJU OSTATAK SVIJETA!" Šok izjava Vladimira Putina - posledice rata zacementiraće sudbinu svijeta?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin rekao je u četvrtak da su zemlje koje su uvele sankcije Rusiji spremne na sve kako bi ostale dominantne sile u svijetu.

Izvor: Twitter/Printscreen/@SkyNews/@UKRWarSitRep

Ruski lider je napomenuo da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu i ako se sankcije Rusiji nastave, i EU bi mogla da naleti na posledice koje bi bilo teško preokrenuti.

"Krivica za globalne posledice sankcija Rusiji, uključujući moguću glad u nizu zemalja, snose Zapadne zemlje koje su zarad svoje dominacije spremne da žrtvuju ostatak svijeta", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku ekonomska pitanja u četvrtak.

On je napomenuo da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu, i ako se sankcije Rusiji nastave, EU može naići i na posledice koje bi bilo teško preokrenuti.

Putin je naglasio da se Rusija samouvjereno nosi sa spoljnim izazovima, zahvaljujući kako odgovornoj makroekonomskoj politici poslednjih godina, tako i sistemskim rešenjima za jačanje ekonomskog suvereniteta i tehnološke i prehrambene bezbjednosti.

"Naše proizvodne kompanije postepeno popunjavaju domaće tržišne niše oslobođene nakon odlaska nesavjesnih partnera, uključujući osnovna dobra, industrijsku i uslužnu opremu, građevinsku i poljoprivrednu mehanizaciju", istakao je ruski lider.