Svijet

SMRT NA ZADATKU: Novinarka Al Džazire ubijena na Zapadnoj obali, mreža optužuje izraelske snage!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Novinarka Al Džazire Širin Abu Akleh ubijena je u srijedu na Zapadnoj obali, objavila je mreža, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/Printscreen/Youtube

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je ona ustrijeljena u glavu u Dženinu i proglašena je mrtvom u bolnici. Drugi novinar, Ali Al-Samudi, takođe je upucan i u stabilnom je stanju, saopštilo je ministarstvo.

Al Džazira je optužila izraelske bezbjednosne snage za ubistvo Akleh, navodi Kurir.

Možda ce vas zanimati

"Izraelske snage su pucale u glavu Širin Abu Akleh dok je bila na zadatku u Dženinu", navela je mreža i dodala da je Abu Akleh nosila novinarski prsluk kada je pogođena.

Izraelske odbrambene snage su saopštile da su njihove bezbjednosne snage djelovale u toj oblasti "kako bi uhapsile osumnjičene za terorističke aktivnosti", a i palestinski osumnjičeni i izraelske snage su pucale u to vrijeme.

"U okviru aktivnosti u izbjegličkom kampu Dženin, osumnjičeni su žestoko pucali na snage i bacali eksploziv. Snage su odgovorile vatrom. Detektovani su pogoci“, saopštila je ID. "Istražuje se mogućnost da su novinari pogođeni, vjerovatno palestinskom paljbom“, dodale su izraelske snage.

Šef biroa Al Džazire u Ramali, Valid al Omari, demantovao je izraelske izveštaje rekavši da Palestinci nisu pucali i da je smrt novinarke krivica izraelskih snaga.

UBISTVO NOVINARKE
Izvor: Al Jazeera English