Svijet

POGLEDAJTE KUĆU ŠAMANA U KOJOJ JE RUSKI OLIGARH NAĐEN MRTAV: Obavljali bizarne obrede, već su pokušali ubistvo (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Vijest da je još jedan ruski milijarder umro pod čudnim okolnostima u jeku rata Rusije i Ukrajine obišla je čitav svijet.

Izvor: YouTube/Printscreen/ФДНК KOYOPA

Nadležni organi istražuju okolnosti smrti bivšeg menadžera Lukolia Aleksandra Subotina, koji nije preživio posjetu ritualnoj sobi šamana u blizini Moskve, javnost se posebno zaiteresovala o kakvim ritualima je riječ i ko su šamani koji se pominju u ovom slučaju.

"Poziv o gubitku svijesti usled srčanog udara stigla je u hitnu pomoć 8. maja. Doktorka koja je stigla na poziv konstatovala je Subotinu smrt. Pokrenut je krivični postupak zbog njegove smrti", navodi agencija TASS, pozivajući se na izvor u vlastima.

Milijarder je preminuo u predgrađu Moskve Mitiščiju, u kući Alekseja Pindjurina, rodom iz Harkova, poznatog kao šaman Magua, rekao je izvor. Subotinovo tijelo nalazilo se u podrumu, u prostoriji "za jamajčanske vudu rituale". Prema riječima Pindjurina, Pindjurin ga je posjetio "u stanju pod uticajem alkohola i droge".

Uzrok smrti tek treba da utvrde forenzičari, biće provjerena i krv preminulog na prisustvo droge. Nema zvaničnih komentara policije i Istražnog komiteta.

Šaman Magua Flores povremeno se pojavljivao na televiziji sa svojom suprugom Tinom Kordobom. U priči TVC, objavljenoj 2020. godine, prikazali su dvospratnu vikendicu u Moskovskoj oblasti, gdje par živi. Snimanje emisije je obavljeno i u suterenu, gdje su bila dva oltara, kutak predaka za odavanje počasti mrtvima i kuća duhova u kojoj su se obavljali rituali.

Magua je objasnio da je "znanje" naslijedio od svoje majke i razvijao ga na putovnjima i vježbama, a "duhovi mu šapuću" još od djetinjstva. Supruga je otkrila vidovnjaka u sebi nakon što je upoznala Maguu. U priči o njima se pominje i njihov čest gost - Nikita Džigurda, za koga se izvodi poseban ritual. Sudeći po snimku, da bi se otjerale životne nevolje, bile su potrebne igre oko vatre.

Među ritualima koje praktikuju, sudeći po društvenim mrežama na kojima je ovaj par aktivan, ima više nekonvencionalnih metoda, prenosi Fontanka.ru. Na primjer, kambo terapija koristi izlučevine žabe koja živi u tropima, koja se koristi za liječenje srca, imunog sistema, sreće, čišćenje žuči i astralnog tijela.

Neki lokalni mediji prenijeli su da je ovaj par poznatima liječio mamurluk tako što bi navodno zasjekao kožu "pacijentu", u rez ukapao otrov žabe nakon čega bi se ispovraćao i nakon toga bi mu bilo bolje. Na društvenim mrežama postoje i tvrdnje da je ovaj par prizivao duhove, žrtvovao životinje pa čak i koristio krv pijetla u nekim obredima.

Ovaj par je sa pomenutim Nikitom 2020. godine snimio i muzički spot za pjesmu "Šamanizam".

Slučaj smrti Aleksandra Subotina iznio je na svjetlost dana još neke mračne tajne ovog šamanskog para. Tako portal Sovsekretno piše da ovo nije prvi incident vezan za njih dvoje.

"Mađioničari koji su 'isterivali' zavisnost iz naftnog tajkuna za koga su policiji tvrdili da su prijatelji, poznati su od ranije. Tako su prošle godine 'iscjelitelji' napali jekaterinburšku šminkerku i blogerku tokom putovanja u Meksiko. Sanjala je da nauči šamanske metode ali su se dobre namjere završile napadom. Prema jednoj verziji, razlog za tuču bila je uvreda tradicije šamana. Prema drugoj, djevojku su nagovarali da se drogira, ali je ona odbila. Supruga Magua je ovoj djevojci unakazila lice, a Magua je ostao pri stavu da je trebala d aumre. Postoje čak neke tvrdnje da su pokušali da udave djevojku u bazenu", navodi ovaj sajt čiji su sagovornici izrazii sumnju u znanje ovog para u natprirodno.

Podsjetimo, Aleksandar Subotin je bio član upravnog odbora "LUKOIL Trading House LLC", a zatim je postao vlasnik "Nove transportne kompanije" na sjevernoj obali Finskog zaliva. Godine 2020. zamijenio ga je stariji brat Valerij, bivši podpredsjednik LUKOIL-a.

Tagovi