Svijet

POGLEDAJTE POTRESNE PRIZORE IZ ODESE! Ruski projektili pogodili ključne tačke - vatrogasci traže preživele u ruševinama!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

U potpunosti je uništen tržni centar i skladište u Odesi.

Izvor: Facebook/screenshot/ДСНС України

Tržni centar i dva hotela pogođeni su juče u napadima na Odesu.

"Tri rakete Kinžal, nove ruske hipersonične rakete, ispaljene su iz aviona i pogodile 'cilj turističke infrastrukture'" rekao je Sergej Bračuk, portparol regionalne vojne administracije Odese.

Kako se navodi, u potpunosti je uništen tržni centar i skladište. Ukrajinske vlasti navode da je jedna osoba preminula, a petoro je prebačeno u bolnicu.

Napadi su se dogodili kasno u ponedeljak, istog dana kada je predsednik Evropskog saveta bio u gradu. Šarl Mišel je rekao da je video silose pune žita, pšenice i kukuruza u Odesi koji su bili spremni za izvoz - ali blokirani.

Na snimcima koje je ukrajinska vojska objavila na internetu, vide se vatrogasci kako gaze kroz ruševine nekadašnjeg tržnog centra i magacina,a gusti, crni dim ispunio je centar luke.

Ukrajinski poslanik Valentin Nalivajčenko, bivši šef bezbednosnih službi u zemlji, intervjuisan je za Sky News. On je gledaocima rekao:

"Istog dana u Ukrajini, u gradu Odesi, gradu Nikolajevu, Rusi su granatirali naše gradove, naše civile. U Putinovom govoru nismo čuli nikakve vesti, dobre vesti za bilo koga, za nas, za ceo svet".

Tagovi