Svijet

JEDNA DRŽAVA SABOTIRA EVROPSKU UNIJU? Tri zemlje dobile izuzeće, ovo omogućava Putinu ostvarenje svih RATNIH CILJEVA!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Mađarska je nastavila sa blokiranjem predloga Evropske unije o zabrani uvoza ruske nafte čime zadržava ceo paket sankcija koje su usmerene ka predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Izvor: Shutterstock/YouTube/screenshot/BBC News

Kako prenosi novinska agencija "Blumberg", Mađarska nastavlja da blokira predlog o uvozu ruske nafte i time doprinosu već postojećoj razjedinjenosti Evropske unije kao i daljem finansiranju Putinovih ratnih ciljeva u Ukrajini.

Izvori Blumberga tvrde da je juče bio sastanak 27 ambasadora članica EU i da dogovor nije postignut. Očekuje se da se razgovori nastave u narednim danima.

Evropska unija predložila je zabranu sirove nafte u narednih šest meseci kao i rafinisanih goriva do januara 2023. godine. Kako prenosi "Capital", zabrana izvoza ruske nafte u treće zemlje takođe bi mogla biti odložena dok se članice G7 ne dogovore na sličan korak.

Evropska unija predložila je Mađarskoj i Slovačkoj izuzeće do kraja 2024. godine, a Češkoj do juna iste godine jer sve tri zemlje veoma zavise od uvoza ruske nafte. Po navodima Blumberga, izuzeće nije ubedilo Mađarsku da podrži ovaj predlog.

Tagovi