Svijet

"RUSIJA MOŽE DA ZBRIŠE NATO ZA POLA SATA": Putinov čovek pomenuo NUKLEARNI RAT uoči Dana pobede, pa otkrio cilj invazije

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin rekao je da će u slučaju nuklearnog rata zemlje NATO alijanse biti uništene od strane Rusije za pola sata.

Izvor: YouTube/Screenshot/The Sun/Profimedia

Jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina, Dmitrij Rogozin, šef svemirske agencije Kremlja, Roskosmos tvrdi da bi Rusija mogla da uništi sve zemlje NATO-a "za pola sata“.

Rogozin je takođe priznao da je cilj Rusije da pobedi "neprijateljske“ zemlje i zbriše Ukrajinu sa mape.

U nuklearnom ratu, mi ćemo uništiti zemlje NATO-a za pola sata. Ali to ne smemo dozvoliti, jer će posledice razmene nuklearnih udara uticati na stanje naše Zemlje", izjavio je Rogozin.

"Zbog toga ćemo ovog ekonomski i vojno moćnijeg neprijatelja morati da pobedimo konvencionalnim oružanim sredstvima“, dodao je šef svemirske agencije Kremlja.

On je upozorio: "Samo postojanje Ukrajine odvojene od Rusije će je neminovno pretvoriti u anti-Rusiju i odskočnu dasku Zapada za agresiju na naš narod. Zbog toga ono što mi zovemo specijalna vojna operacija nadilazi svoj izvorni smisao i geografiju. Oružane snage Ukrajine su potrošno topovsko meso za NATO. Oni su samo operateri obučeni od strane instruktora NATO-a koji pritiskaju poluge i dugmad NATO oružja“, rekao je on.

Tagovi