Svijet

ZELENSKI OBJAVIO KOLIKO JE CIVILA SPASENO IZ AZOVSTALJA! Najavio šta dalje sledi - Ukrajinske vlasti se spremaju za to!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk saopštila je danas da su iz čeličane Azovstalj u Marijupolju evakuisane sve žene, deca i starije osobe.

Izvor: Profimedia/TASS

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je više od 300 civila spaseno u prvoj fazi evakuacije čeličane Azovstalj u devastiranom gradu Marijupolju.

Sledeća faza biće evakuacija ranjenih i bolničara, rekao je Zelenski i dodao da se ukrajinske vlasti spremaju za to.

Zelenski je sinoć rekao da su u toku diplomatski napori da se osigura oslobađanje ukrajinskih boraca koji su pružali otpor Azovstalju od ruskih snaga, koje su u potpunosti opkolile čeličanu. Ali je dodao da je to "izuzetno težak" proces.

Podsetimo, zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk saopštila je danas da su iz čeličane Azovstalj u Marijupolju evakuisane sve žene, deca i starije osobe.

"Predsednikova naredba je izvršena: sve žene, sva deca i sve starije osobe evakuisane su iz Azovstalja. Ovaj deo humanitarne misije je završen", objavila je Vereščuk na društvenim mrežama, javlja Rojters, navodeći da su i nešto ranije proruski separatisti iz regije Donjeck potvrdili da je 50 civila evakuisano iz čeličane, ali da nije registrovan njihov dolazak na kontrolnu tačku.

Tagovi